Bij een BV heeft u belastingvoordelen en bent u niet aansprakelijk als privé persoon. Meestal moet u voor financiering voor een BV echter wel privé tekenen bij de bank, en fiscaal gezien wordt het pas interessant bij een zeer hoge winst. Voor het oprichten van een BV heeft u een notaris nodig en een minimaal eigen vermogen van € 18.000,- . Dat zijn de vereisten. Het is het overwegen waard om een besloten vennootschap op te richten wanneer je niet hoofdelijk aansprakelijk wilt zijn. Als je per jaar circa anderhalve ton winst maakt of meer dan is het fiscaal vaak aantrekkelijker om een BV te nemen, houd hier rekening mee en toets tussentijds je eigen financiële situatie.

Eenmanszaak


Bijna alle ondernemers starten met een eenmanszaak. U kunt dan ook personeel in dienst hebben. Het belangrijkste kenmerk hiervan is de aansprakelijkheid. Als ondernemer van een eenmanszaak bent u privé verantwoordelijk en aansprakelijk voor uw bedrijf, dus voor winst maar ook voor eventuele schulden of verliezen. Een eenmanszaak heeft wel een aantal fiscale voordelen.

Sowieso is het een voordeel van een eenmanszaak dat deze rechtsvorm vrij eenvoudig is op te zetten zonder al te veel administratieve rompslomp. Zo is het niet nodig om een notaris in te schakelen. Daarnaast hoef je enkel een paar tientjes te betalen voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij een eenmanszaak is er, zoals de naam al aangeeft, slechts één eigenaar. Je hoeft dus niet te laten vastleggen op papier wat betreft verdeling van taken, verantwoordelijkheden en dergelijke.

 

Vennootschap onder firma - VOF


Een vennootschap onder firma, afgekort VOF, is hetzelfde als een eenmanszaak maar dan met meerdere eigenaren. Een VOF geniet dus dezelfde fiscale voordelen als een eenmanszaak, maar ook dezelfde aansprakelijkheid. Bovendien zijn de partners ook aansprakelijk voor elkaars schulden; privéschulden kunnen leiden tot beslaglegging op andermans aandeel in de VOF en uiteindelijk ook op diens privébezittingen.

 

Boekhouding en administratie


Voor al deze rechtsvormen kan het zinvol en relevant zijn om na te denken over de administratie en de boekhouding. Wanneer je vooral wilt bezig zijn met ondernemen en het uitbouwen en laten groeien van je onderneming dan zijn zaken als de boekhouding en administratie de minder leuke klusjes. Hier is een hele eenvoudige oplossing voor. Besteedt deze zaken gewoon uit bij een deskundige tussenpersoon bij jou in de buurt. Gebruik onze voordelige, snelle en simpele optie: vraag vrijblijvend enkele offertes aan van administratiekantoren bij jou in de regio en kies er één.
Via dit formulier kun je snel en eenvoudig offertes aanvragen, geheel vrijblijvend.

Contact

E [email protected]