Zelf deels de boekhouding doen

Je kunt er in eerste instantie voor kiezen om de boekhouding enigszins zelf bij te houden middels Excel. Online zijn er tal van cursussen en websites die hier uitleg over geven. Het nadeel hierbij is dat je ieder bonnetje zelf dient in te voeren. Je dient zelf de opmaak te verzorgen en ook het invoeren van berekeningen en overzichtelijk maken van de algehele inhoud komt voor jouw eigen rekening. Zodoende kun je, wanneer je geen boekhoudspecialist bent, hier veel fouten maken. In dat geval is het verstandiger om gebruik te maken van een online boekhoudprogramma.

Online boekhoudprogramma

Wanneer je gaat boekhouden middels externe software en hier ook een specifiek boekhoud softwareprogramma voor wilt aanschaffen is het verstandig om de boekhouding online onder te brengen. Binnen de markt van online boekhouding volgen ontwikkelingen zich razendsnel op. Zo zijn er vandaag de dag tal van aanbieders die voorzien in het perfecte online boekhoudprogramma.

Voordelen van online boekhoudprogramma's

  1. 24/7 inzicht
  2. Dagelijks een nieuwe Backup
  3. Meerdere mensen kunnen in de boekhouding werken
  4. Relatief voordeliger ten opzichte van een boekhouder
  5. Automatisch ingericht middels de laatste wet- en regelgeving
  6. Veel koppelingen met onder andere de Belastingdienst en webwinkel

Aanbieders voor ieder type ondernemer!

Online boekhoudprogramma's zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Voor ieder type ondernemer is er zodoende wel een geschikte aanbieder met een passend software pakket dat optimaal aansluit op de wensen en behoeften van de ondernemer. Zo zijn er voor de starters en kleine ondernemers goedkopere alternatieven die uitsluitend in de relevante informatie voorzien. De meer ervaren ondernemer kan kiezen voor een completer en uitgebreider online boekhoudpakket. Weten welke boekhoudsoftware voor u geschikt is?

boekhoudprogramma's vergelijken >>

Contact

E [email protected]