Een ondernemer wil bezig zijn met zijn vak, zijn personeel, zijn klanten en zijn dagelijkse bedrijfsvoering. De financiële administratie is zodoende vaak een ondergeschoven kindje. Elke ondernemer weet dat het een verplichting is om een goede boekhouding te onderhouden, echter wordt dit afgeschoven naar de late avonduurtjes en echt fris begin je er dan niet meer aan. Afhankelijk uiteraard van de organisatie, maar de gemiddelde MKB’er, VOF of ZZP'er besteed vaak te weinig aandacht aan zijn boekhouding. “Boekhouding is saai” is een vaak gehoorde term. Boekhouden is ook niet leuk. Maar wel uiterste noodzaakkelijk, een slechte boekhouding geeft geen goed overzicht van de omzet en kosten en kost het bedrijf vaak vele malen meer dan wanneer er wel een goede boekhouding wordt gevoerd. Bedrijfsadministratie van de voorraad van jouw bedrijf is ook een belangrijk aspect, daar waar 'nee' verkopen geen inkomsten oplevert. Goed voorraadbeheer kan daarom worden gezien als belangrijk onderdeel van zowel de boekhouding als de bedrijfsadministratie.

De voordelen van uitbesteding

Indien je niet van boekhouden houdt, of omdat je simpelweg onvoldoende tijd hebt voor de administratie van jouw onderneming, is het uitbesteden van de administratie wellicht een verstandige keuze. Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van de administratie is dat je bedrijfsadministratie wordt bijgehouden door professionals van een administratiekantoor die dagelijks bezig zijn met boekhouden. Boekhouders leggen de vinger aan jouw pols, en een goede boekhouder doet meer dan alleen de cijfers. Een goede boekhouder is namelijk betrokken bij de onderneming, geeft zijn of haar visie en analyseert gezamenlijk de maandelijkse- en jaarcijfers. Vaak beheert een administratiekantoor de administratie van meerdere bedrijven binnen jouw actuele branche, ook dit levert voordelen op. De boekhouder leert de branche beter kennen, en leert waar eventuele geprofiteerd kan worden van aftrekposten.

De Financiële administratie gedeeltelijk uitbesteden

De financiële administratie van je onderneming geheel of gedeeltelijk uitbesteden? Met deze vraag krijg je als ondernemer met enige regelmaat te maken. Door middel van een gesprek met een accountantskantoor of administratiekantoor wordt je als ondernemer al vaak vele malen wijzer. Het is zodoende ook raadzaam om met meerdere administratiekantoren te praten alvorens je een een keuze maakt. Zo heb je meer zekerheid op het vinden van een kantoor dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Goede communicatie tussen de boekhouder en accountant is namelijk van essentieel belang. Je moet namelijk maandelijks jouw nota's als het ware kunnen 'dumpen' bij de boekhouder en vervolgens zonder moeite de resultaten in kunnen zien. Daarnaast maakt een goede boekhouder het mogelijk om zo nu en dan een dialoog te voeren omtrent jouw onderneming.

Contact

E [email protected]