Boekhouding

Naast de belastingaangiftes is de boekhouding ook overzichtelijk voor jezelf. Zo kun je bijhouden welke facturen nog betaald moeten worden en welke facturen er nog open staan. Op deze manier houdt je alles voor jezelf duidelijk en voorkom je bijvoorbeeld de fout om een factuur twee keer te betalen. Je administratie bewaren is zodoende belangrijk voor een helder en actueel inzicht in jouw actuele bedrijfssituatie. Het bewaren van je financiële administratie kan zowel intern als extern plaatsvinden.

Blijf ondernemend

Zie je ook op tegen jouw administratie bewaren? En wat is nu het precieze belang van administratie? Veel ZZP’ers zien als een berg op tegen deze telkens terugkerende klus. Toch bent je als zelfstandig ondernemer verplicht om een deugdelijke boekhouding bij te houden. Daarnaast is het voor jezelf een manier om je bedrijf inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld wat voor kosten je maakt en hoeveel geld er binnen komt. De administratie hoeft ook geen grote of moeilijke opgave te zijn wanneer je een duidelijke structuur aanbrengt en jouw papieren regelmatig bijhoudt.

Zodra je een eigen bedrijf hebt opgezet is het belangrijk dat je blijft ondernemen en niet denkt dat het nu al gedaan is. Door te blijven ondernemen zorg je er namelijk voor dat jouw onderneming blijft groeien en kan blijven bestaan. Door goede voorbereidingen te treffen zorg je ervoor dat alles overzichtelijk blijft en dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan gedurende het ondernemen. Zodra alles op rolletjes loopt kun je andere wegen gaan verkennen. Echter is het van belang dat je eerst beschikt over een goede basis om daar vervolgens op voort te kunnen borduren. Zonder goede basis is het lastig om te bouwen, en als je niet kan bouwen is het lastig om te groeien tot een grotere en vooral goed georganiseerde onderneming. Het vinden van een betrouwbaar administratiekantoor kan daar goed bij helpen. Je vindt zo'n administratiekantoor gemakkelijk via onze bedrijvengids.

Contact

E [email protected]