Autoverzekering

Iedereen die in Nederland of België woont en een auto bezit is verplicht om voor deze auto een verzekering af te sluiten. Er zijn echter veel verschillende soorten verzekeringen waaruit u kunt kiezen. Voor beginnende automobilisten is het vaak niet gemakkelijk om te bepalen welke autoverzekering voor hen het beste is. Daarom worden in de volgende artikel uitgelegd wat de verschillende autoverzekeringen precies inhouden.

Een zogenaamde WA verzekering is een verzekering die de schade dekt die wordt toegebracht aan een persoon of een bezit van een persoon. De schade aan het eigen voertuig wordt echter niet vergoed. Deze verzekering is de meest minimale vorm van verzekering die in Nederland verplicht is. Echter is het een uistekende verzekering voor beginnende bestuurders die net een goedkope auto hebben gekocht of voor mensen die beschikken over een oudere auto omdat de waarde van de auto dan niet al te hoog is. Bovendien wordt bij de overige verzekeringen alleen maar de dagwaarde van de auto uitgekeerd en dit is de meeste geval bij oudere auto niet erg veel.

Een WA-extra of een WA-plus heeft naast de verplichte WA verzekering ook een verzekering voor schade aan uw voertuig die niet door uw toedoen veroorzaakt is. Dus bijvoorbeeld schade aan uw voertuig door brand, diefstal, blikseminslag, hagel of storm. Ook schade die u overhoudt na een botsing met een hert of een konijn worden bij deze verzekeringvorm vergoed. Schade aan uw voertuig die wordt veroorzaak door bijvoorbeeld een botsing met een andere auto wordt in deze verzekeringsvorm niet vergoed.

Het is ook mogelijk om uw voertuig all-risk te verzekeren. Deze verzekering dekt alle schade die tijdens een botsing veroorzaak wordt aan uw voertuig en aan het voertuig van de andere partij. In principe is deze verzekering dus een verplichte WA verzekering maar daarnaast vergoed het ook alle overige schade die u veroorzaakt heeft.

Bedrijfsschadeverzekering

In geval van ernstige bedrijfsschade door brand of inbraak, kan het zijn dat u tijdelijk uw bedrijf moet sluiten. Daardoor heeft u geen inkomsten, maar lopen de kosten wel gewoon door. Met een bedrijfsschadeverzekering krijgt u dit soort schade vergoed en voorkomt u dat u na zo’n fiasco ook nog eens failliet gaat.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Tijdens het uitoefenen van uw bedrijf kan er natuurlijk altijd iets mis gaan. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade. Schade aan personen, aan andermans goederen en schade die hier eventueel uit voortvloeit, wordt gedekt door uw AVB, de bedrijfsaansprakelijkheidsregeling. Let wel; dit is anders dan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bent u als zelfstandig ondernemer werkzaam als ZZP’er in een adviserend beroep, dan loopt u steeds meer risico op een schadeclaim door een cliënt. Als uw advies niet zo uitpakt als gedacht of u maakt een (inschattings)fout, dan kan uw opdrachtgever u daarvoor aansprakelijk stellen. De hoogte van de premie hangt af van de soort en maat van uw onderneming.

Bromfiets verzekering

Net als bij een auto of een motor moet bij een brommer, scooter of snorfiets verplicht een WA verzekering afsloten worden. Voor zowel de brommer als de scooter en de snorfiets gelden dezelfde regels. Zonder een WA verzekering, die de schade dekt die u aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, mag u niet op het voertuig rijden en indien u dit wel doet kunt u rekenen op een fikse boete.

De premie voor een WA verzekering voor brommers, scooters of snorfietsen wordt in tegenstelling tot de autoverzekering landelijk vastgesteld. Deze is echter niet gelijk voor alle drie de voertuigen, een snorfiets is veelal een stuk goedkoper te verzekeren in vergelijking met een scooter of een brommer. Echter is de premie vaak ook hoger in grote steden omdat hier vaker schade wordt veroorzaakt in vergelijking met bijvoorbeeld het platte land.

Echter is het ook mogelijk om uw brommer, scooter of snorfiets aanvullende te verzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw voertuig all-risk te verzekering waardoor u ook verzekerd bent tegen alle schade die tijdens een botsing veroorzaak wordt aan uw voertuig en aan het voertuig van de andere partij. In principe is deze verzekering dus een verplichte WA verzekering maar daarnaast vergoed het ook alle overige schade die u veroorzaakt heeft.

Het is ook mogelijk om uw voertuig WA aanvullende te verzekeren. Deze WA-extra of WA-plus heeft naast de verplichte WA verzekering ook een verzekering voor schade aan uw voertuig die niet door uw toedoen veroorzaakt is. Dit kan bijvoorbeeld schade aan uw voertuig door brand, diefstal, blikseminslag, hagel of storm zijn. Ook schade die u overhoudt na een botsing met een hert of een konijn worden bij deze verzekeringvorm vergoed. Wat niet door deze verzekeringsvorm vergoed wordt is bijvoorbeeld de schade die uw voertuig oploopt na een botsing met een andere auto dit wordt in deze verzekeringsvorm niet vergoed.

Doorlopende reisverzekering

Als u veel op reis gaat kan het handig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is meestal al de moeite waard om af te sluiten als u enkele keren per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering dekt bovendien ook al uw weekendjes weg in het buitenland en ook al uw stedentrips in het buitenland. Als u dus regelmatig naar het buitenland gaat doet u er goed aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hierdoor betaald u al met al niet alleen minder premie maar hoeft u bovendien niet voor elk weekendje weg of voor elke keer als u op naar een stad in het buitenland gaat een reisverzekering af te sluiten. Wat ook vaak voorkomt is dat mensen vergeten om een reisverzekering af te sluiten als ze bijvoorbeeld een stedentrip gaan doen of een weekendje weg gaan naar bijvoorbeeld Duitsland of België terwijl u dan eigenlijk onverzekerd op reis gaat. Daarom is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat u er niet elke keer bij na hoeft te denken of u wel verzekerd bent.

Meestal doet u er goed aan om uw doorlopende reisverzekering bij uw huidige bank af te sluiten. Als u dit doet krijgt u namelijk meestal een grote korting op uw reisverzekering. Zo krijgt u bij de ING en bij de Rabobank bijvoorbeeld 25% korting op uw doorlopende reisverzekering als u hier reeds klant bent. Vaak is het ook mogelijk om als optionele optie extra voordelig een automobilisten hulpverzekering af te sluiten, hetgeen erg handig is al u met de auto op vakantie gaat.

Met een doorlopende reisverzekering kunt 24 uur per dag hulp vragen bij ongevallen of calamiteiten bij de alarmcentrale. Ook zijn naast uw normale vakanties, wintersportvakanties en onderwatersport vakantie gratis mee verzekerd. Bovendien heeft u ook gedurende deze vakantie recht op een complete dekking indien er een ongeval of ongeluk gebeurd. Als u een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten worden zelfs al uw tandheelkundige kosten en hulpverlening in het buitenland standaard mee verzekerd.

Er is ook de mogelijk om een enkele optionele dingen te laten meeverzekering met uw doorlopende reisverzekering. Zo biedt een standaard verzekering alleen maar dekking binnen Europa en bent u alleen verzekerd als u niet langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis bent. Echter is het mogelijk om een optionele verzekering erbij te nemen waardoor u een reisverzekering hebt waar u wereldwijd mee verzekerd bent en waarmee u maximaal 180 dagen aaneengesloten op reis mag zijn.

Het is ook mogelijk om een extra optionele verzekering af te sluiten waardoor u ook alle geneeskundige kosten in het buitenland vergoed krijgt. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u gedurende een langere tijd in het buitenland verblijft en bijvoorbeeld last krijgt van een infectie die u daar lokaal wil laten behandelen. Ook is het mogelijk om samen met uw doorlopende reisverzekering een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Hierdoor hoeft u nooit meer los een annuleringsverzekering te betalen en meestal betaald u minder voor deze annuleringsverzekering omdat deze in combinatie met een doorlopende reisverzekering wordt afgesloten.

Fietsverzekering

Het is niet alleen mogelijk om uw auto of motor te verzekeren, maar het is ook mogelijk om uw fiets te laten verzekeren. Als u een oude of tweedehands fiets hebt is het meestal niet de moeite waard om uw fiets te laten verzekeren maar als u net een dure nieuwe fiets heeft gekocht kan het de moeite waard zijn om deze fiets te laten verzekeren. Dit kost meestal niet al te veel geld en als u schade krijgt aan uw fiets doordat u bijvoorbeeld met glad weer te val komt of als uw fiets beschadigd of gestolen wordt, wordt deze schade vergoed door de verzekering.

Een fietsverzekering is vrij nieuw in Nederland en het is niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Hierdoor zijn er ook veel verschillende vormen van verzekering beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld een verzekering afsluiten tegen diefstal en/of beschadiging van uw fiets en u kunt uw verzekering afsluiten op basis van de nieuwprijs van uw fiets of op de dagwaarde van uw fiets.

Meestal wordt een fietsverzekering afgesloten op basis van de nieuwwaarde van de fiets. Het is mogelijk om een verzekering voor uw fiets af te sluiten met verschillende looptijden, maar de meest gangbare looptijden variëren tussen de één en drie jaar. Het is ook mogelijk om een verzekering af te sluiten op basis van afschrijving. Deze vorm van verzekering is vergelijkbaar met de verzekering op basis van de nieuwwaarde maar deze verzekering kent vaak een lagere premie omdat naarmate uw fiets ouder wordt minder geld terug krijgt voor de beschadiging of diefstal van de fiets.

Bij de meeste fietsverzekeringen is het mogelijk om te kiezen om uw fiets te laten verzekeren tegen beschadiging of diefstal. Als u echter bijvoorbeeld in een grote stad woont of uw fiets vaak op een drukke of juist afgelegen plek neerzet kan het handig zijn om een verzekering af te sluiten tegen zowel diefstal als beschadigingen.

Goederen- en inventarisverzekering

Een goederen- en inventarisverzekering vergoedt schade aan uw bedrijfsinventaris en/of voorraden die ontstaan zijn als gevolg van een inbraak of brand. U moet dan wel zorgen dat het pand waarin uw onderneming gevestigd is, goed beveiligd is en aan de voorschriften van de brandweer en eisen van de verzekering voldoet.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee u uzelf verzekerd tegen schade aan de inboedel. Als uw huis bijvoorbeeld getroffen wordt door een brand of een storm kan er behoorlijk veel schade ontstaan aan uw inboedel. Daarom is het handig om u zich hiertegen te verzekeren. Ook bij diefstal krijgt u met deze verzekering een deel van uw geld terug. De inboedelverzekering dekt echter alleen inboedel in uw huis, als dus op straat uw fototoestel gestolen wordt, wordt deze schade niet vergoed.

De waarde van uw inboedel wordt meestal bepaald aan de hand een test, de zogenaamde inboedelwaardemeter. Dit is een vragenlijst die u moet invullen en aan de hand van deze vragenlijst wordt dan de waarde van uw inboedel geschat.

Er zijn verschillende soorten inboedel verzekering, de meeste zijn echter varianten van 1 van de vijf basisverzekeringen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld alleen verzekeren tegen brandschade, waar u alleen verzekerd bent door de schade die veroorzaakt wordt door de brand en de daar bijhorende rook. Deze verzekering dekt echter ook de onkosten indien er sprake is van een explosie of van blikseminslag. Ook kunt u zich verzekeren tegen zowel brandschade als inbraakschade, dit is 1 van de meest gangbare verzekeringen omdat het merendeel van de schade veroorzaakt wordt door brand of inbraak.

Motorverzekering

Het is in Nederland verplicht om een verzekering af te sluiten als u in het bezit van motor en u gebruik maakt van deze motor. Net als bij alle andere gemotoriseerde voertuigen dient uw verzekering minimaal de wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekering te bevatten waardoor de schade die u eventueel aan andere weggebruikers kan toebrengen gedekt wordt door de verzekering. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u net tegen die dure Porsche of Alfa Romeo aanrijdt waardoor er een behoorlijke schade kan ontstaan die u zonder verzekering nooit zou kunnen betalen.

Er zijn verschillende vormen van verzekering beschikbaar al naar gelang uw persoonlijke voorkeuren. Bij het kiezen voor 1 van de verschillende verzekeringen is het ook handig om rekening te houden met de waarde van uw voertuig. Als u een oude motor heeft met een lage dagwaarde zal het waarschijnlijk niet lonen om dit voertuig all-risk te verzekeren. In de volgende alinea’s staan de verschillende vormen van verzekeringen uitgelegd waardoor u gemakkelijk kunt kijken welke verzekering het beste voor u is.

De WA verzekering is de meest minimalistische verzekeringsvorm die verplicht is in Nederland. Deze verzekering dekt alle schade die u toebrengt aan andere personen en/of voertuigen. Echter wordt de schade aan uw eigen voortuig niet gedekt, deze zal u zelf moeten gaan betalen.

De aanvullende WA verzekering, de beperkt Casco motorverzekering dekt naar de lichamelijke- en materiële schade van de tegenpartij ook de schade aan de motor waar u zelf niets aan kunt doen. Deze schade kan ontstaan door bijvoorbeeld diefstal, vandalisme of brand.

De laatst vorm van motorverzekering is de WA Casco motorverzekering. Deze dekt alle schade aan de tegenliggende partij net als alle schade aan uw eigen voertuig. Er moet dan echter wel aangetoond worden dat de schade niet opzettelijk is veroorzaakt.

Ongevallenverzekering

Een veel voorkomende verzekering is de ongevallenverzekering. Zoals u ongetwijfeld weet, zit een ongeluk in een klein hoekje. Een ongevallen verzekering keert een bepaald bedrag uit als u door middel van ongeval komt te overlijden of als u hier blijvende invaliditeit aan over houdt.

Veel mensen denken vaak: dat zal mij niet gebeuren en sluiten om deze reden niet overal een verzekering voor af. Echter kunnen er vrij veel ongevallen gebeuren. Niet alleen kunt u aangereden worden in een auto ongeluk, maar ook op uw werkplek of thuis kan een ongeval gebeuren. U kunt bijvoorbeeld van een ladder vallen of het kan zomaar gebeuren dat u van de trap valt. Schade die u door deze ongevallen kunt oplopen kunnen behoorlijk hoog zijn en als u pech heeft kan u hier ook nog blijvende schade aan over houden. Een ongevallen verzekering is relatief goedkoop omdat de kans op een dusdanig ongeval niet erg groot is maar is vaak een goede aanvulling op andere verzekering. Zo bent u er zeker van dat u krijgt waar u recht op heeft.

Een ongevallen verzekeringen keert nadat u blijvend letsel heeft opgelopen of komt te overlijden een eenmalig, van te voren afgesproken, bedrag uit. Indien u last heeft van blijvend letsel door een geval moet er sprake zijn van een plotselinge of rechtstreekse inwerking van uitwendig letsel. Hierdoor moet het lichamelijk letsel ook op een geneeskundige manier vast te stellen zijn voordat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd.

Als u voor de rest van uw leven invalide blijft na een ongeval wordt er gekeken naar in welke mate u gehandicapt bent. Op basis van de mate van uw handicap wordt vervolgens een bepaald percentage van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Als u bijvoorbeeld door het ongeluk de rest van uw leven blind bent krijgt u 100% van het zekerde bedrag uitgekeerd maar als u bijvoorbeeld uw kleine teen verliest krijgt u meestal maar 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. De invaliditeit wordt meestal bepaald op basis van de zogenaamde gliedertax waardoor het mogelijk wordt om voor elke vorm van invaliditeit een redelijke vergoeding uit te keren.

De grote voordelen van de ongevallenverzekering zijn dus dat het vrij goedkoop is om uzelf tegen ongevallen te verzekeren. Bovendien maakt het niet uit waar het ongeval plaats vindt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een evenement gebeuren, tijdens het werk of gewoon bij u thuis. Ook is het zo dat deze verzekering vaak wereldwijd geldig is, dus ook als u een ongeluk krijgt op bijvoorbeeld een vakantie, bent u verzekerd tegen de schade. Een nadeel is echter wel dat het invalide raken door risico sporten zoals snowboarden of skiën niet zijn inbegrepen bij de verzekering. Als u dus op wintersport gaat doet u er goed aan om een extra of aanvullende verzekering af te sluiten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat verzekeraars een extra hoge premie kunnen vragen als u een risicovol beroep uitoefent.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering lijkt in grote mate op een inboedelverzekering maar het grote verschil is dat een opstalverzekering de onroerende zaken die bij het huis horen verzekerd zijn. Dus bijvoorbeeld dingen als een parketvloer, een schutting, een schuur of bijvoorbeeld de centrale verwarming. Bovendien dekt deze verzekering ook de schade aan de woning zelf, dus bijvoorbeeld de schade aan de muren, aan de deuren of aan schade aan het fundament van de woning. Deze schade kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door brand, wateroverlast of natuurrampen, echter is dit wel afhankelijk van welke verzekering u heeft afsloten. Er zijn drie verschillende vormen van opstalverzekering waarop de meeste van de verschillende opstalverzekeringen te herleiden zijn. Dit zijn de standaarddekking, de uitgebreide dekking en de all-risk verzekering.

De standaardverzekering biedt dekking aan schade die veroorzaakt door ondermeer brand en ontploffing. Daarnaast bent u verzekerd tegen enkele vormen van natuurschade zoals blikseminslag, vallende bomen, water en storm. Met deze vorm van verzekeren bent u zelfs verzekerd tegen schade die veroorzaakt wordt door vandalisme. Als u beter verzekerd wilt zijn kunt u ervoor kiezen om een uitgebreide dekking te nemen. Met deze dekking bent u ook verzekerd tegen onder meer schroei- en smeltschade. Daarnaast bent u ook verzekerd tegen de kosten van het breekwerk om bijvoorbeeld een probleem met de waterleiding op te sporen.

Als u totaal geen risico wilt nemen met de verzekering van uw opstal, kunt u het beste een all risk opstal verzekering afsluiten. Deze verzekering biedt dekking tegen iedere vorm van onverwachte schade. Echter biedt deze verzekering, in tegenstelling tot de inboedelverzekering, geen dekking voor schade die veroorzaakt wordt door vandalisme of natuurrampen. De dekking van de verschillende vormen van inboedelverzekeringen kan echter ook verschillen per aanbieder, kijk daarom eerst goed naar de voorwaarden van de verzekeraar voordat u een verzekering afsluit.

De woning wordt bij een opstalverzekering vaak verzekerd op basis van de herbouwwaarde. Dus de kosten die gemaakt moeten worden om het pand opnieuw op te bouwen. Eigenlijk bent u dus verzekerd ten opzichte van de nieuwwaarde van de woning en niet tegen de vervangingswaarde. Echter kan het ook zijn dat de premie wordt vastgesteld op basis van de gezinssamenstelling omdat de opstalverzekering een verzekering is voor het hele gezin. Het kan ook zijn dat de waarde kan variëren op basis van het soort woning of de postcode van de locatie van woning. Zo is het verzekeren van de opstal van een huis in een grote stad vaak iets duurder dan het verzekeren van de opstal in een huis op het platteland. Ook als u in een houten huis woont of in een huis met een rieten dak kan het zijn dat de premie iets wat hoger uitvalt omdat er dan meer kans is op brandschade.

De kosten voor de opstalverzekering kunnen vaak flink oplopen indien u in een bijzonder pand woont met bijvoorbeeld een rieten dak of een in een houten huis. Echter geeft een opstalverzekering meestal een gerust gevoel, bestaan er verschillende dekkingsvormen en bovendien is er een ruim aanbod van verzekeraars.

Overlijdensrisicoverzekering

We willen er natuurlijk niet aan denken, maar mocht u te komen overlijden, dan wilt u uw gezin graag verzorgd achterlaten. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat uw gezin naast uw verlies ook nog eens geldzorgen moeten verwerken. Er zijn diverse vormen van een overlijdensrisicoverzekering waarmee u uw naasten goed verzorgd achter kunt laten.

Pensioenverzekering

In Nederland krijgen we vanaf 65 jaar een pensioenuitkering, de AOW. Dit is een minimum bedrag om in uw levensonderhoud te voorzien, maar hoogstwaarschijnlijk veel lager dan waar u aan gewend was toen u zelf verdiende. Daarom kunt u bij een verzekeringsmaatschappij een pensioenverzekering afsluiten zodat u dat bedrag kunt aanvullen.

Rechtsbijstandverzekering ondernemers

Met een rechtsbijstandverzekering bent u altijd verzekerd van juridische hulp. In geval van een juridisch conflict is dat bepaald geen overbodige luxe. De tarieven die advocaten berekenen zijn namelijk enorm hoog en een kleine zaak kost al veel werkuren. Zakelijke conflicten worden echter niet gedekt door uw particuliere rechtsbijstandverzekering, vandaar een rechtstijstandverzekering ondernemers.

Starterskortingen op verzekeringen

Starterskortingen kunnen een verzekering erg voordelig doen lijken, maar uiteindelijk blijkt u soms toch duurder uit te zijn. Pas dus op met starterskortingen. Teken niet voor een langere periode met maandelijkse kosten waarmee u deze korting uiteindelijk toch terugbetaalt! Bekijk altijd goed de voorwaarden en kleine lettertjes en kijk goed of zo’n korting ook echt wel voordeliger is op de lange termijn.

Telefoonverzekering

Omdat de telefoontoestellen tegenwoordig steeds belangrijker en bovenal steeds duurder worden kan het de moeite waard zijn om uw toestel te verzekeren. Mensen nemen hun mobiele telefoon overal mee naar toe en daardoor neemt de kans dat de telefoon beschadigd wordt steeds meer toe. Ook kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de telefoon op de grond valt of in het water. Normaal gesproken kunt u uw telefoon dan weggooien terwijl het abonnement op uw toestel nog gewoon doorloopt waardoor u zelf voor een nieuw toestel moet zorgen. Als u uw telefoon dan verzekerd heeft, kunt u de telefoon naar de winkel brengen waar ter plekke besloten wordt of de telefoon nog gemaakt worden of dat u recht heeft op een nieuw toestel.

Omdat vooral de iPhone en de Blackberry erg dure toestellen zijn, worden deze toestellen ook steeds vaker gestolen en vervolgens doorverkocht. Als u uw telefoon dan verzekerd heeft kunt, nadat u aangifte heeft gedaan bij de politie, met de aangifte van diefstal terug gaan naar de winkel waar u uw telefoonverzekering heeft afgesloten en heeft u recht op een nieuw toestel. Als u deze verzekering niet had afgesloten kan het zomaar zijn dat u zelf een nieuw toestel moet kopen en dit kan u zomaar ongeveer de 1.000 euro.

De meeste telefoonverzekeringen dekken alle schade die ontstaan is door brand, neerslag of storm en diefstal. Echter moet de telefoon niet voor het grijpen liggen, de schade wordt alleen vergoed als het gestolen wordt uit een recreatieverblijf of een afgesloten ruimte.

De hoogte van de verzekering is meestal afhankelijk van de looptijd van de verzekering en de nieuwwaarde van het toestel. Zo is een simpele telefoon vaak redelijk goedkoop te verzekeren, terwijl de verzekering van een iPhone of een Blackberry vaak al enkele tientallen euro’s per maand kan kosten.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een van de meest voorkomende verzekeringen in Nederland. Deze verzekering keert pas uit, zoals de naam al aangeeft, op het moment dat u komt te overlijden. Eigenlijk is dit dus een levensverzekering met een onbepaalde looptijd waarmee u uzelf kunt verzekeren voor de uitvaart. Echter is het ook mogelijk om een verzekering af te sluiten die geld uitkeert. Hoe dan ook, een uitvaartverzekering zorgt er in ieder geval voor dat u uw nabestaanden niet achterlaat met de kosten van uw begrafenis of crematie.

De zogenaamde natura uitvaartverzekering zorgt ervoor dat er, indien u komt te overlijden, goederen worden uitgekeerd. Welke goederen er precies worden uitgekeerd is van te voren vastgesteld tussen de verzekeraar en de verzekerde. Zo kan de uitkering bijvoorbeeld bestaan uit een kist of een urn, of bijvoorbeeld een volledig verzorgde uitvaart waarin de koffie en die rouwkaarten inbegrepen zijn. Daarnaast kan het zijn dat u specifieke wensen heeft over bijvoorbeeld een exclusieve rouwauto of lunch. Op basis van de wensen van degenen die de verzekering wil afsluiten wordt en dan vervolgens een begroting gemaakt waarna de maandelijkse premie kan worden vastgesteld.

Het grote voordeel van deze verzekering is dat u tijdens uw leven uw wensen met betrekking tot uw uitvaart al vast kunt laten leggen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw uitvaart goed geregeld is. Bovendien maakt u het voor uw nabestaanden een stuk gemakkelijker omdat ze nu niet alles hoeven te regelen. Een enkel telefoontje naar de uitvaartverzekering is vaak al genoeg om ervoor te zorgen dat alles regelt wordt. Een groot nadeel is echter wel dat de verzekeraar de complete uitvaart regelt en dat er hierdoor uiteraard gebruik gemaakt wordt van de diensten van de verzekeraar zelf. Daarnaast kan het zijn dat de familie toch extra eisen heeft voor de uitvaart, waardoor de begroting dus niet helemaal juist was waardoor een aanvullende nota kan volgen.

Als u niet van plan bent om ruim van te voren uw uitvaart al vast te leggen kunt u ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert het vooraf afgesproken bedrag uit indien u komt te overlijden. Afhankelijk van uw uitvaart wensen en het bedrag waarvoor de verzekering is afgesloten is het mogelijk om met dit bedrag de uitvaartkosten te voldoen en eventueel zelfs nog wat geld achter te laten voor de nabestaanden. Houdt er echter wel rekening mee dat over deze uitkering vaak ook nog belasting moet worden betaald.

Het grote voordeel van deze vorm van verzekeren is dat er geld wordt opgebouwd. Met andere woorden, de polis heeft altijd een waarde en het is mogelijk om deze waarde af te kopen. Bovendien is het mogelijk dat het kapitaal groeit door bijvoorbeeld een winstdeling van de maatschappij. Het grootste voordeel van deze vorm van verzekeren is echter dat de nabestaanden zelf kunnen bepalen hoe het geld wordt uitgegeven en hoe de uitvaart geregeld wordt. In tegenstelling tot de natura uitvaartverzekering kunnen zij hierdoor niet verplicht worden om met een bepaalde maatschappij in zee te gaan, hierdoor is het dus mogelijk om van maatschappij te wisselen indien deze niet aan de wensen voldoet.

Zorgverzekering

In Nederland is basisverzekering voor de zorg verplicht. Ziek zijn en de behandeling hiervan is vaak erg duur en daarom is het slim om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. U bent ook verplicht bij te dragen aan de algemene kosten voor zorg; een percentage van de winst die in uw belastingaangifte vermeld wordt, moet u afdragen voor het zorgstelsel.

Verzekeringen uitbesteden?

Er zijn dus heel veel verschillende soorten verzekeringen. Potentieel veel administatieve rompslomp, zeker als het niet uw vakgebied is. Er is een simpele oplossing: besteedt het uit aan een expert. Verzekeringen, de boekhouding, de administratie, allemaal zaken waar u als ondernemer vast en zeker niet op zit te wachten. U kunt uw tijd wel beter besteden, toch? Vraag nu snel en eenvoudig enkele offertes aan van financieel dienstverleners bij u in de buurt en kies de meest geschikte. Ga hier naar het aanvraagformulier en ontvang snel enkele offertes.

Contact

E [email protected]