Kosten boekhouder

De kosten van een boekhouder variëren sterk. Dit wordt met name bepaald aan de hand van de ervaring van de boekhouder in kwestie en de mate waarin de boekhouder werk dient te verrichten voor de onderneming. Gemiddeld ligt het uurtarief van een boekhouder rond de €50,-. Daarnaast vraagt een startende boekhouder in de meeste gevallen 'slechts' €40,-. Voor een meer ervaren boekhouder ben je al snel €80,- per uur kwijt. Met name de laatste jaren zijn veel boekhouders de kosten per maand, in plaats van per uur gaan aanbieden.

Boekhouder gezocht?!

Ook de kosten van online boekhouding kennen de nodige verschillen met elkaar. Dit verschil ligt met name in de functionaliteiten waarin de software van het online boekhoudprogramma zoal voorziet. Een uitgebreider programma brengt logischerwijs meer kosten met zich mee. De kosten van een relatief eenvoudig boekhoudprogramma liggen doorgaans tussen de €10,- en €25,- per maand. De kosten van grote boekhoudprogramma's liggen doorgaans rond de €150,- tot €200,- per maand. Heb jij al meerdere uren naar een geschikte boekhouder gezocht zonder resultaat? Niet getreurd!  Binnen ons aanbod zijn diverse boekhouders die beschikken over een online boekhoudprogramma. Bekijk ons aanbied hier!

Boekhouder werkzaamheden

Vrijwel alle boekhouder gerelateerde werkzaamheden hebben betrekking op de financiële administratie. Ook kan de boekhouder zaken als de voorraadadministratie en urenregistratie bijhouden. Daarnaast voorziet de boekhouder in zowel het debiteuren als crediteuren beheer. Met name wanneer een boekhouder tijd en moeite steekt in het meedenken met een onderneming, verdien je het geld daadwerkelijk terug. Het is namelijk erg belangrijk dat een boekhouder alles met je doorneemt op een voor jou gewenst niveau. Een boekhouder dient je namelijk ten allen tijde te kunnen voorzien van informatie. Zodra je eigen kennis omtrent boekhouding steeds breder wordt zul je op termijn zelf bepaalde zaken gaan inzien waarmee je mogelijk geld kunt besparen. Bij twijfel is het daarom van belang vragen te stellen aan de boekhouder. Dit kan ten voordele van jouw onderneming zijn. Je wilt logischerwijs ook service in ruil voor het geld dat je kwijt bent aan een boekhouder.

Contact

E [email protected]