Op deze pagina wordt er onderscheidt gemaakt tussen enkele verschillende type ondernemers. Door dit onderscheidt kun je zelf inzicht krijgen in welk type ondernemer jij bent of zou zijn zodra je zou besluiten een onderneming te starten. De verschillende ondernemersvormen die worden uitgelicht zijn: de ZZP'er, de MKB'er en de starter. Lees hier alles over de verschillen.

De ZZP'er in het kort

Een ZZP'er is meestal één persoon die diensten of producten verkoopt en hiervoor een factuur rekent richting de klant. Zo kan het dus zijn dat je als ZZP'er je dienst aanlevert aan een bedrijf en daar dus tijdelijk werkzaam bent. Dit kan in allerlei sectoren het geval zijn, van ICT tot de zorg. Een ZZP'er heeft geen arbeidsovereenkomst met de klant of opdrachtgever, maar levert hier wel diensten of goederen aan. Een ZZP'er hoort bij de kamer van koophandel ingeschreven te staan. Aangezien een ZZP'er dus geen arbeidsovereenkomst heeft moet iemand actief binnen het ZZP inkomstenbelasting af laten dragen. Je dient hier als ZZP'er zelf voor te zorgen. Naast de inkomstenbelasting moet de ZZP'er ook de omzetbelasting nog afdragen. Zodoende heb je ook in de ZZP met boekhouding te maken. Ook dient binnen ZZP de administratie bij te worden gehouden.

De MKB'er in het kort

Niet iedereen heeft duidelijk wat MKB voor betekenis heeft. Het MKB is ook wel bekend als het midden- en kleinbedrijf en heeft betrekking op bedrijven die maximaal 250 werknemers in dienst hebben. De meeste ondernemingen in Nederland behoren tot de MKB categorie. Naast het MKB bedrijf vallen er ook nog onderverdelingen te maken tussen kleine en micro onderneming. In Nederland worden de belangen van iedere MKB onderneming behartigd door de organisatie genaamd MKB Nederland.

De starter in het kort

Het zetten van de eerste stappen in de ondernemerswereld als starter is eenvoudiger dan dat menigeen denkt. Je ontwikkelt je namelijk als ondernemer. Het hoort in je te zitten. Je bent al ondernemer zodra je besluit om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ontdek op Boekhoudingadministratie.nl welke hordes je dient te nemen alvorens je jouw eigen onderneming kunt starten!

Contact

E [email protected]