Houd je boekhouding up-to-date!

Zorg voor een actuele boekhouding. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je achteraf niet meer geheel weet welke gebeurtenissen er precies hebben plaats gevonden. Wanneer je het overzicht hierin verliest is het lastig om te achterhalen met welke inkomsten en uitgaven je te maken hebt gehad.

Verzamel bonnetjes

Gooi bonnetjes niet meteen weg. Bonnetjes kunnen namelijk helpen om het doel van een uitgave opnieuw te achterhalen. Daarnaast kun je eenvoudig inzien wanneer en hoeveel je destijds hebt uitgegeven.

Financiële afspraken

Creëer meer inzicht in de (te verwachten) kosten. Dit is te realiseren door middel van het noteren van financiële verplichtingen van het actuele boekjaar en het daaropvolgende boekjaar. Analyseer zaken met betrekking op de rente bij zowel banken als investeerders.

Kosten/Opbrengsten

Om jezelf en je onderneming voor te bereiden op de te verwachten kosten is het verstandig om voorafgaand aan het volgende jaar een overzicht te maken van de te verwachten inkomsten en uitgaven. Zo kan er in een tijdig stadium alvast een beeld worden gevormd van de liquide middelen.

Bewaarplicht

Als ondernemer heb je de verplichting om bepaalde basisgegevens tenminste 7 jaar te bewaren. Basisgegevens zijn:

  • Het grootboek
  • Loonadministratie
  • Voorraadadministratie
  • In- en verkoopadministratie
  • Debiteuren en crediteuren administratie
Terug naar overzicht
Contact

E [email protected]