Administratiekantoor starten?

De regelgeving voor financiele administratie wordt steeds scherper en de eisen aan de rapportage steeds hoger. Het spreekt voor zich dat dit een positief effect heeft op de groei en de winstgevendheid van de branche. Een gemiddeld administratiekantoor haalt zodoende een bedrijfsresultaat van 20%. Ter vergelijking, het algemene gemiddelde ligt op 5 tot 6%. Dit resulteert in een top 10 notering in de lijst van Nederlands’ meest winstgevende branches.

Het aantal startende administratiekantoren is dus hoog. Dit wordt ook veroorzaakt door het feit dat er nauwelijks toetredingsbarrierres zijn. In principe mag iedereen een administratiekantoor starten, van een certificering of iets dergelijks is geen sprake. Op dit moment bestaat ongeveer 50% van de Nederlandse administratiekantoren uit ZZP-ers. In totaal heeft 85% van de administratiekantoren minder dan 10 werknemers in dienst.

Tarieven administratiekantoor

Het uurtarief van een gemiddeld administratiekantoor varieert sterk per regio en per dienst. Tarieven voor salarisadministratie en het opstellen van een jaarrekening zullen verschillen met kosten voor licht administratief werk. Vraag bij de offerte aanvraag altijd naar een transparante werkwijze. Zodoende komt u niet voor verrassingen komt te staan.

Doordat er zoveel verschillende administratiekantoren actief zijn, kan het lastig zijn om een überhaupt een keuze te maken voor een specifiek administratiekantoor. Daar bieden wij nu een handige oplossing voor. Vul je gegevens in en ontvang binnen no-time enkele offertes van boekhouders en administratiekantoren uit jouw eigen regio. Maak vervolgens je keuze.

 

 

Contact

E [email protected]