Financieel plaatje

Om te beginnen is het raadzaam om eens goed naar je actuele financiële situatie te kijken. Beschik je over een startkapitaal en heb je nog andere inkomsten? Vraag jezelf af of je jouw ondernemingnog in levensonderhoud kunt voorzien gedurende de opstart van de onderneming, dit gezien het feit dat de opstartfase doorgaans éen a twee jaar kan duren en behoorlijk prijzig zal zijn. Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf vooraf dient te stellen.

Bedrijfsplan

Daarnaast is het belangrijk dat je over een duidelijke visie en bedrijfsplan beschikt waarin de sterke en zwakke punten van je onderneming zijn uitgeschreven. Wie zijn je (toekomstige) klanten en meest belangrijke concurrenten. Waarin wil jij je onderscheiden van de rest en wat kost het om dit te realiseren? Een goed marktonderzoek is de basis van waaruit je kunt bouwen aan een succesvolle onderneming.

Wanneer je meer mensen wilt aannemen, is het belangrijk dat deze werknemers betrouwbaar en oprecht zijn. Je hebt de mogelijkheid om een VOG op te vragen van jouw werknemers. Dit kun je doen door te kiezen uit verschillende screeningsprofielen die het beste passen bij jouw bedrijf.

Overige zaken

Tot slot is het van belang om eens goed na te denken in welke onderdelen je je geld wilt gaan investeren. Een goede verdeling maken is vaak cruciaal voor succes aangezien aankopen en investeringen een grote invloed hebben op je financiële huishouding. Houd er in ieder geval rekening mee dat je niet al je geld in promotie stopt maar ook een deel reserveert voor noodzakelijke kosten zoals administratie en juridische kosten.

Terug naar overzicht
Contact

E [email protected]