Zet doelen voor jezelf en je accountant!

Door middel van overzichten die door een accountant gemaakt worden krijg je inzicht in hoeverre je goed op weg bent om de te behaalde doelen te halen of dat je deze wellicht moet aanpassen. De accountant biedt dit inzicht door middel van nauwkeurige controles en middels het samenstellen van de jaarrekeningen voor je onderneming. Hierin voorziet de accountant tevens van advies bij investeringen en financieringen. Een goede accountant beschikt over antwoorden op vragen met betrekking tot goede verkoopprijzen en fluctuaties binnen de geldstroom. Ook ziet een goede accountant tijdig ruimte tot mogelijke investeringen.

Daarnaast voorziet een account ook een fiscaal advies. Als ondernemer krijg je namelijk te maken met verschillend vormen van belasting. Door gebruik te maken van een accountant kun je informatie krijgen op het gebied van financiële planning, rechtsvormen of reorganisaties. Ook de pensioenregeling en oudedagsvoorziening is besteedt aan een accountant.

Kies zorgvuldig

Bij de daadwerkelijke keuze voor een accountant is het van belang om als ondernemer stil te staan bij een aantal zaken. Let hierbij vooral op de prijs, kwaliteit en service van de accountant. Op het gebied van de prijs is het verstandig om een vaste prijs met de accountant af te spreken. Zo verzeker je jezelf en je onderneming ervan dat je niet voor verrassingen komt te staan en op die manier verklein je het ondernemersrisico. De kwaliteit van een accountant is pas te bepalen zodra je zaken doet met een accountant. Een vorm van kwaliteit is wanneer de accountant zich ten alle tijden aan de reeds gemaakte afspraken houdt. Op het gebied van service scoort een accountant goed wanneer je vragen serieus worden genomen en de accountant deze tevens serieus en naar tevredenheid kan beantwoorden. Wanneer je werkt met een accountant die voldoet aan de reeds genoemde eisen, kun je stellen dat je beschikt over een goede accountant.
 

Contact

E [email protected]