Veiligheid en het belang van bedrijfsadministratie!

Veiligheid op de werkvloer is in de meeste gevallen wettelijk geregeld. Dat houdt in dat je als ondernemer aan bepaalde wettelijke kaders dient te voldoen als je bijvoorbeeld personeel in dienst wilt hebben of al daadwerkelijk hebt. Ook speelt veiligheid een grote rol als je een opdracht wilt aannemen en de opdrachtgever bepaalde bruikbare certificaten van je verwacht. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een VCA certificaat. Heb je personeel in dienst? In dat geval is het verplicht om een bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Daarnaast dien je natuurlijk ook tot op zekere hoogte te beschikken over een goed opgezette bedrijfsadministratie. Een sterke bedrijfsadministratie creëert duidelijkheid binnen het bedrijf en brengt de actuele situatie helder in kaart. Boekhoudingadministratie.nl begrijpt dat het veelvuldig ordenen van administratie als een vervelend klusje gezien kan worden. Vandaag de dag kun je door middel van een administratie systeem dit alles een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kun je het ordenen van administratie geheel online uitbesteden. Met tal van verschillende aanbieders van een administratie systeem ben je als ondernemer altijd verzekerd van een systeem dat bij je past.

Ondernemersverzekeringen

Veel risico’s kunnen worden afgeschermd met behulp van diverse verzekeringen. Voor het laten adviseren voor een passende verzekering bij je onderneming is het belangrijk te weten dat de adviseur waar je gebruik van maakt is goedgekeurd door de AFM. De AFM staat voor de Autoriteit Financiële markten en staat voor eerlijkheid en transparantie. Je kunt ook zelf rechtstreeks een verzekering afsluiten bij één van de aanbieders. Enkele vormen van veel voorkomende verzekeringen zijn:

  • Bedrijfsrisico verzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Algemene voorwaarden voor de onderneming

Algemene voorwaarden geven de spelregels van jouw onderneming aan. Je kunt in de algemene voorwaarden veel risico’s afdekken. Dit is echter wel aan meerdere wettelijke eisen gebonden. Het is belangrijk te weten dat je niet alle risico’s van je bedrijfsvoering op je klant kunt afwenden. Het is verstandig om een jurist te raadplegen omtrent de vormgeving van de algemene voorwaarden voor jouw onderneming. De algemene voorwaarden van jouw onderneming hebben verder niet direct iets te maken met het ordenen van administratie. Dit hoef je dus ook niet extra te benoemen in je algemene voorwaarden.

Contact

E [email protected]