OAMKB zoekt de beste manier van financieren voor je inclusief crowdfunding. Wil jij je investering financieren via crowdfunding, dan bekijken wij je financieringsaanvraag door vooral de mogelijkheden te vinden. Hoe krijg je het WEL voor elkaar? Door onze ervaring en afspraken met crowdfundingplatforms zorgen we ervoor dat jouw crowdfundingproject snel en succesvol verloopt.

Screening

Niet elke investering is geschikt om te financieren via crowdfunding. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je door de investering in je bedrijf extra winst maakt waarmee je je investering, met rente, binnen de gestelde tijd terug kunt betalen. Crowdfunding kijkt naar aflossingsmogelijkheden en niet zozeer waar je je financiering aan besteedt. 

Crowdfunding is geschikt voor investeringen voor producten/diensten die passen in de nieuwe, digitale economie, want investeerders willen hier in beleggen. Voor vernieuwingen is crowdfunding heel geschikt. Daarbij is de mogelijkheid tot opschaling een belangrijke factor. 

Om een goede inschatting te maken van de haalbaarheid van je crowdfundingaanvraag wegen we alle relevante factoren mee. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: brancheontwikkelingen, het innovatieve karakter van het product of de dienst, je eigen ondernemerschap, mede-financierders en het inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen. We nemen je aanvraag door en je krijgt van ons te horen of je financieringsaanvraag direct door kan, of welke maatregelen we nog moeten nemen om de financieringsaanvraag te doen slagen. We bekijken welke financierders bij jouw financieringsaanvraag het beste passen en of dit crowdfunding is of een combinatie hiervan. Deze screening voeren we voor je uit voor €350,-.

Crowdfunding is onderdeel van financieringen. Bekijk welke andere financieringsmogelijkheden er nog meer zijn. 

Klaar voor de start

Wat je krijgt voor €350- :

 • of het ondernemingsplan een haalbaar plan is
 • op welke punten het ondernemingsplan aanvulling of verbetering nodig heeft om de aanvraag te doen slagen
 • welke informatie nog toegevoegd moet worden aan het plan om beslissers te overtuigen
 • of het financiële gedeelte van het plan klopt en voldoet aan de verwachtingen van beslissers over het verstrekken van een financieringen
 • of het plan overeenkomt met branchecijfers
 • of alle formulieren aanwezig zijn die benodigd zijn voor de aanvraag

Succes verzekerd

Crowdfundingplatformen eisen goede financiële begeleiding voor de aanvraag, tijdens de aanvraag, maar ook na de aanvraag. Dit doen ze om hun investeerders meer zekerheid te geven. Het is dus een voordeel als je klant bent bij OAMKB, want 24/7 inzicht in je cijfers en begeleiding van een financieel professional zitten in ons maandabonnement.

Hoe verloopt het crowdfundingaanvraag?

 • Screening van het ondernemingsplan op haalbaarheid (€350,-):
 • Een sterk businessplan voor jouw investering
 • De bijbehorende, realistische begroting voor de crowdfunding
 • Advies over het meest geschikte crowdfundingplatform
 • Voorbereiden van de crowdfundingaanvraag
 • Indienen van de crowdfundingaanvraag
 • Begeleiden tijdens de looptijd van het de aanvraag (meer investeerders trekken)
 • Na 3, 6, en 12 maanden evaluatie- en adviesgesprek over de investering

Wat zijn de kosten van de crowdfundingaanvraag?

Dit komt er in de praktijk op neer dat één van onze financieel professionals, die gespecialiseerd is in crowdfunding, na de screening een vaste prijs aanbiedt, afhankelijk van wat er nog moet gebeuren om jouw financieringsaanvraag te doen slagen. Samen wordt er gekeken: wat kun je zelf doen en wat moeten wij doen? Onze financieel professional kan vanuit jouw verhaal het businessplan opstellen en de bijbehorende realistische begroting. Deze begroting fungeert daarna tevens als leidraad tijdens de uitvoering. We verzorgen de volledige voorbereiding op de aanvraag, de begeleiding tijdens de looptijd van de crowdfundingaanvraag. En na het binnenhalen van je financiering bespreken jullie hoe de investering uitpakt, waarbij je gebruik kunt maken van onze expertise voor eventuele bijsturing.

Bank, crowdfunding of business angel?

Er zijn vele vormen van financiering. Je vraag naar financiering past vaak op een soort financiering. Ook als er via crowdfunding geen mogelijkheden zijn, kijken we naar wat wel mogelijk is. Natuurlijk kunnen we je niet garanderen dat de financiering rond komt, want elke financieringsaanvraag is maatwerk. Toch krijgen wij het meestal voor elkaar, als wij zelf een goede beoordeling geven, want dan zorgen we dat aan alle voorwaarden van een financieringsaanvraag wordt voldaan, inclusief de nazorg: gaat na ontvangst van de financiering alles zoals gepland en zo niet, wat kunnen we doen om dit bij te sturen?

Crowdfunding wordt vaak gekozen als er ook een marketing aspect aan zit: wil je een nieuw product bekendheid geven bijvoorbeeld. Wil je een nieuwe dienst of product laten beoordelen door het publiek? Dan is crowdfunding een goed middel. Stel dat de investeerders niet in je idee geloven, dan kun je zonder veel investeringen vooraf al testen of je idee aanslaat of niet.

Ook het activeren van je netwerk met crowdfunding is een belangrijk marketing aspect van je aanvraag. Je creëert fans van je bedrijf en geeft je marketing een nieuwe boost. Bij crowdfunding worden vaak incentives gegeven die bestaande en nieuwe klanten kunnen aanspreken. Een voorbeeld van een incentive is een restaurant die wil verbouwen en investeerders boven een bepaald bedrag een tafel geeft met hun naam erop.

Wil je meer meten over de beste financiering voor jouw bedrijf en of crowdfunding geschikt is voor jouw financieringsaanvraag? Neem dan nu contact op met één van onze financieel professionals. 

 

Contact

E [email protected]